Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

miercuri, 29 decembrie 2010

Pentru anul 2011- Salvati Planeta Pamant -Natura -fotografii uimitoare



Avem datoria morala ca in anul 2011 sa salvam Planeta Pamant, contributia e a noastra, a tuturor.
Poate că pentru fiecare om de pe planeta Pământ cuvîntul "acasă" are un înţeles diferit şi poate că reprezintă un loc sau un spaţiu diferit însă un adevăr fundamental adesea ignorat este faptul că noi toţi cei aproximativ 6 miliarde de oameni trăim pe o singura planetă, într-o singură "casă". Din păcate, în ultimii ani, simultan cu dezvoltarea sindromului tehnologic, am început să adoptăm o oarecare atitudine de neglijenţă faţă de aceasta casă a noastră a tuturor şi suntem pe cale să devenim un pericol major în tulburarea echilibrului ecologic al propriului nostru cămin uitînd că viaţa noastră, calitatea aerului, apei şi a hranei vitale depind de felul în care noi avem grijă şi respectăm dreptul la viaţă al Terrei.
Din nefericire, cu toate că planeta se găseşte la ora actuală într-o situaţie critică, oamenii cunosc prea putin problemele cu care ea se confruntă şi asta datorită lipsei de informare, a neglijenţei. Planeta noastră a ajuns în această situaţie datorită tendinţei fiinţei umane de cucerire, de exploatare nelimitată a resurselor naturale. A venit timpul să respiram un aer pur, la a putea să ne plimbăm printr-o pădure sau parc fără să întalnim ambalaje de plastic si hartii aruncate pretutindeni, la a putea să spunem NU despaduririlor masive. Ca urmare a descoperirilor făcute, cercetătorii din domeniul ştiintelor mediului înconjurător îşi exprimă din ce în ce mai mult îngrijorarea privind schimbarea radicală a climei pe întreaga planetă. Acumularea dioxidului de carbon în aer permite radiaţiilor solare să penetreze înspre pămînt însă nu permite caldurii dinspre planetă să treacă în spaţiu. Cu cât mai dens este stratul de dioxid de carbon, cu atît mai mult caldura emisă de pămînt este îndreptată înapoi înspre pămînt acest lucru ducând treptat la o încălzire globală a climei Terrei. Cercetătorii Organizaţiei Mondiale a Meteorologilor estimează că în cazul în care procesul de acumulare a dioxidului de carbon în aer continuă în ritmul actual, temperatura planetei pînă la mijlocul secolului XXI va creşte cu 1,5-4,5 grade. Aceasta încălzire ar putea produce schimbări majore în ceea ce priveşte ciclul ploilor pe întregul pămînt şi ar putea cauza topirea calotei polare (proces similar cu cel petrecut cu 120.000 de ani în urma).
Pe de altă parte scurgerile de substante chimice reziduale continand fosfor sau mercur, în apele ultimilor ani, au adus cu ele schimbari totale în fauna şi flora mediului înconjurător. Plante care de obicei nu creşteau în Delta Dunării, din cauza alterării apei din nutrienţi, au gasit un mediu prielnic de creştere şi au invadat spaţiul ocupat de alte specii de plante consumînd tot mai mult din oxigenul disponibil în apă şi cauzînd dispariţia unor numeroase specii autohtone.
Dar ce este de facut pentru a schimba aceasta situaţie? Dupa cum bine ştim România se află la început de drum pe calea reciclării materialelor din plastic . Acum am inţeles că trebuie mai întîi să ne reeducăm şi să începem cu cel mai simplu pas. După ce am reuşit să ne însuşim această lecţie, vom putea să ne apucăm de proiecte mai mari. Dar de ceea ce noi avem nevoie astăzi cel mai mult este iubirea către tot ceea ce reprezintă viaţa. Această iubire este legătura a o suta de mii de generatii de oameni trăind mână in mănă cu natura. Nu avem nevoie de alta dovadă ca să ne convingem că suntem umani, că aparţinem acestei planete şi că avem dreptul şi obligaţia să o păstrăm aşa cum ne-a fost lăsată de generaţiile de dinaintea noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu