Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

miercuri, 5 ianuarie 2011

DEMIS ROUSSOS

Numele adevarat al cantaretului este Artemios Ventouris Roussos si s-a nascut in Egipt pe 15 iunie 1946. Copilul Demis devine interesat de jazz inca de la varsta de 10 ani, cand incepe sa studieze si tainele muzicii cantate la trompeta. Cativa ani mai tarziu Demis emigreaza in Grecia impreuna cu familia. In scurt timp, Demis se gandeste la o solutie pentru a-si intretine familia si se angajeaza ca muzician de cabaret in Atena, unde invata sa cante la chitara si la pian. Prima sa formatie a fost “The Idols”, unde canta la chitara bas. Primul album la care Demis a colaborat cu Vanghelis – cand a luat nastere “Aphrodite’s Child” – a inregistrat doar in Franta vanzari de peste un million de copii! Celebritatea a fost din acel moment doar la un pas de el, lumea intreaga cunoscandu-l si admirandu-l. Curios este tocmai ca vocea lui minunata a fost descoperita accidental! La scurt timp dupa aceea, influentele muzicii egiptene aveau sa se regaseasca in stilul muzicii lui Demis. “My Reason”, “Happy To Be On An Island In the Sun”, “Goodbye My Love, Goodbye”, precum si “Time” si “Voice and Vision” au reprezentat mai apoi cele mai de succes albume ale lui Demis.
Prin muzica sa, Demis vrea sa transmita tuturor oamenilor un mesaj de pace! In acelasi timp, el militeaza si pentru protejarea mediului inconjurator.









Valorile rezista si sunt de neinlocuit

Un comentariu:

  1. Imi plac melodiile lui Demis Roussos. A militat pentru pace,pentru protectia mediului inconjurator. Cati fac acest lucru?
    Valorile rezista in continuare, chiar daca au trecut foarte multi ani. Felicitari! Anca

    RăspundețiȘtergere