Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

joi, 27 ianuarie 2011

IUBITI VIATA! IUBITI NATURA!




Iubirea este chiar materialul din care suntem facuti, suntem creati din caldura si deschiderea ei. Nu trebuie sa fim mari intelepti ca sa recunoastem asta. Tot ce trebuie sa facem este sa aruncam o privire asupra lucrului care face viata sa merite sa o traim frumos, sa iubim viata.
Tot ceea ce vietuieste, raspunde la iubire. De aceea, mesajul meu este: "Iubiti si protejati natura!"."Valoarea unui om rezida in ceea ce da el si nu in ceea ce este el capabil sa primeasca", spunea Einstein. A iubi natura inseamna sa respecti viata in absolut toate formele ei. Omul care va iubi profund si devotat pasarile si animalele, insectele, plantele si arborii, ca pe niste egali ai sai, va descoperi ca si acestea, la randul lor, ii vor raspunde cu iubire. Respectul fata de natura inseamna respect fata de ordinea lumii si reprezinta un principiu etic cu valoare universala. Lucrati cu generatiile viitoare! Invatati-va COPIII sa descopere universul naturii si sa o iubeasca, facandu-si din aceasta un prieten de nadejde. Contemplati natura, bucurati-va de frumusetea ei si meditati in mijlocul acesteia.
In secolul XXI ne confruntam neputinciosi cu trecerea prea rapida a timpului, care ne influenteaza viata in toate aspectele ei: relatiile interindividuale, relatiile cu mediul inconjurator, relatiile cu noi insine.
Daca deschiderea iubirii e asemenea cerului senin, fara nori, caldura sa este ca lumina soarelui care se intinde pe acest cer, emitand un spectru de culori asemanator curcubeului: pasiune, bucurie,comuniune, bunatate, afectiune, sprijin, dedicare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu