Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

marți, 4 ianuarie 2011

Pentru a fi fericit este nevoie de atat de putin!



Pentru a fi fericit este nevoie de atat de putin! doar sa fi tu insuti.
Se spune că fericirea este o aspiratie comuna tuturor oamenilor. Pe principiul ca noi toti cautam binele, sau ideea de bine, altfel spus, cu cat ne este mai bine, cu atât suntem mai fericiti.
Cu alte cuvinte, fiecare individ are un asa-numit "prag al fericirii", pe care numai rareori il poate depasi - iar atunci cand se intampla, este numai pentru putin timp si nu reprezinta nimic semnificativ.
Incercand sa privim insa partea plina a paharului, exista mai multe lucruri pe care le putem face pentru a fi fericiti; sau cel putin, pentru a ne simti cat mai bine in propria piele.
Iata un mod constructiv de a vedea lucrurile: fericirea inseamna sa alegi constient acele atitudini si modele de comportament de natura sa anihileze sentimentele negative.
Prietenia, un dar nepretuit...
Putine "leacuri" pentru nefericire sunt mai eficiente decat constientizarea faptului ca esti inconjurata de prieteni apropiati, care tin la tine si despre care stii ca sunt "acolo" ori de cate ori ai nevoie de ei. Potrivit unui studiu realizat in anul 2006 de un grup de cercetatori australieni, persoanele care au multi prieteni au cu 70% mai multe sanse de a atinge varsta senectutii, in comparatie cu oamenii singuratici si mai putin sociabili.
Intelepciunea de a ierta
Invata sa ierti si... sa te ierti. Cu cat acumulezi mai multe resentimente, cu atat mai multe piedici iti vei pune singura in ceea ce priveste descoperirea starii de liniste interioara si, bineinteles, a fericirii.
Acest lucru este valabil inclusiv din punct de vedere fizic, dat fiind faptul ca resentimentele conduc la acumularea de stres, care poate avea impact direct asupra sanatatii
Impaca-te cu tine insati si cu persoanele pe care esti suparata; in ceea ce-i priveste pe acestia din urma, pentru moment este suficient sa te impaci cu ei in gandurile tale... astfel, iti vei putea gasi linistea.
Un exercitiu de... recunostinta
Suna destul de bizar, de acord. Dar este un act pe cat de simplu, pe atat de important. Iti vine greu sa crezi? Fa un mic test: trece in revista motivele pentru care ar merita sa fii recunoscatoare. Poti sa-ti construiesti propria scala, incepand de la cele mai importante si terminand cu acelea mai putin semnificative... dar care fac, si ele, diferenta. Pentru ca - nu-i asa? - fericirea este construita din lucruri marunte.
Reciteste aceasta lista ori de cate ori simti ca esti coplesita de probleme si "actualizeaz-o" de fiecare data cand ai un motiv. Treptat, aproape fara sa-ti dai seama, energia pozitiva isi pune amprenta asupra ta, determinandu-te sa fii mai optimista si mai increzatoare in tine si in sansele tale.
In ziua de azi cand toti suntem grabiti sa ajungem undeva si totdodata nicaieri, m-am intrebat daca mai avem timp si pentru suflet. Traim intr-o societate materialista unde banul este lucrul cel mai de pret.
In ziua de azi, in goana, mai avem oare curajul de a spune: vreau sa ma bucur de razele soarelui, de un camp de maci, imi pare rau dar prefer sa fac asta decat sa mai muncesc 10 ore!!! Cati facem asta? Ba mai mult ajungi sa te scuzi ca vrei sa te bucuri de lucruri simple, ca si cum ar fi o rusine.
De cele mai multe ori trebuie sa ne imbolnavim fizic, sa fim trantiti la pat de boala ca sa intelegem ca sufletul nostru sufera si trebuie regenerat. Intreaba-te intotdeauna ce se afla in spatele acelei boli fizice pe care o ai! Puneti sufletul pe primul loc si nu mai cauta sa iti faci alte ganduri pentru a ignora ceea ce simti. Probleme nu dispar daca tu le ignori, doar se adancesc.
Asadar acorda-ti timp in fiecare zi pentru a-ti hrani sufletul: asculta muzica ta preferata, fa o plimbare in parc, citeste o carte, intalneste-te cu prietenii, fa gesturi spontane si pline de dragoste bucurandu-i pe cei dragi, ai grija de SUFLETUL TAU!
Implica-te in activitati care iti fac placere si te motiveaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu