Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

joi, 31 martie 2011

Ne-am nascut pentru a invata

Ne-am nascut pentru a trai intr-o lume buna, iar acolo unde nu ...este sa o facem noi! Ne-am nascut pentru a invata la scoala vietii si a aduna intelepciune pentru minte si suflet. Sa cautam permanent sa traim Viata prin clipele intelepciunii!

Patru lucruri pe care sa ti le amintesti:

1. Sa nu faci presupuneri.
Sa nu faci nimic pe baza presupunerilor. Daca ai dubii, lamureste-le. Presupunerile te determina sa inventezi scenarii uneori incredibile care nu fac decat sa-ti invenineze sufletul si care nu au baza reala.

2. Respecta-ti cuvantul.
Ceea ce scoti din gura ta reprezinta ceea ce esti tu. Daca nu respecti ceea ce spui, nu te respecti pe tine insuti, iar daca nu te respecti nici nu te iubesti. A-ti respecta cuvantul inseamna a fi coerent cu ceea ce gandesti si cu ceea ce faci. Astfel esti autentic si asta te face respectabil in fata ta si a celorlalti.

3. Fa intotdeauna totul cat se poate de bine. Daca faci totul cat se poate de bine, nu vei regreta si nu-ti vei reprosa niciodata nimic.

4. Nu lua nimic personal.
Nici cea mai grea ofensa. Nici cea mai rea rusine. Nici cea mai adanca rana.
Pe cat de mult rau va vrea un om sa-ti faca, atat de mult rau isi va face lui. Dar problema este a lui, nu a ta. Daca privim viata cu ochi de copil, s-ar putea sa intelegem mai bine acest joc de a trai si evolua.

Socoteste milostenia nu ca o cheltuiala, ci ca un venit,
Nu ca o pierdere, ci ca un castig,
Caci tu, prin ea, dobandesti mai mult decat ai dat

Un comentariu:

  1. Buna seara Anca! Asa cum ti-am scris pe facebook, imi place blogul tau. Am postat aici pentru ca mi-a placut si sunt de acord in tot ce ai scris.Te rog sa-mi dai acordul pentru ca blogul tau sa fie pe lista blogurilor urmarite de mine.Iti multumesc anticipat.Sa ai o noapte frumoasa si o zi plina de inspiratie!

    RăspundețiȘtergere