Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

vineri, 11 noiembrie 2011

Colţul verde din sufletul tău


Natura-i născută din floare, e o copilă gingaşă.
Natura-i un dar de la Dumnezeu şi fie că vrem sau nu, natura ne umple viaţa în fiecare dimineaţă, cu fiecare rază de soare, cu fiecare gură de aer şi cu fiecare parfum născut dintr-o floare.
Noi nu vom putea să-i redăm frumuseţea de odinioară şi chipul blând şi veşnic de copil care ne-a născut şi ne-a scăldat în parfumul florilor.
Trecutul a fost dureros şi dacă ne uităm în urmă încă doare, viitorul necunoscut şi rece ne cheamă, iar prezentul suferă şi aşteaptă o minune posibilă.
Voi, oameni ce sunteţi ...., dar întoarceţi-vă după o clipă de gândire şi spuneţi-ne visurile voastre, ajutaţi-ne să schimbăm ceva în jurul nostru, din rugămintea şi dragostea pentru cei ce au fost, din respectul pentru cei ce sunt şi cărora le vrem binele, dar mai ales pentru liniştea şi mulţumirea celor vor fi, din suflet pentru suflet ajutaţi-ne să-i bandajăm rănile şi să-i alinăm durerile naturii.
Ca acest lucru să fie posibil, învăţaţi să uitaţi sensul cuvântului ,,indiferenţă’’, încercaţi să colectaţi deşeurile, luaţi o gură de aur şi strigând spuneţi-i naturii c-o iubiţi şi că vă pare rău de trecutul dureros, iar după ce aţi făcut toate acestea ajutaţi-i şi pe alţii să înţeleagă. Bandajaţi rănile, priviţi cicatricile, alinaţi durerile, iubiţi natura pentru un viitor care sigur nu va semăna cu trecutul. Pentru alinarea sufletului şi redarea tinereţii veşnice şi verde al naturii, plantaţi lângă uşa fiecărui suflet un mic colţ verde cu o mare însemnătate.
Colţul verde din şcoala noastră (in cadrul unui proiect ) a fost amenajat pe o suprafaţă de 9m², fiind realizat din machete confecţionate din materiale reciclabile, sugerând fiecare importanţa reciclării, iar masa din buturugi este un protest împotriva defrişărilor şi nu este o masa a tăcerii , ci de fapt exprimă sloganul nostru :,,Fapte nu vorbe!’’
Numai împreună putem realiza ce ne-am propus.
Cei mici pot face şi lucruri mari!

2 comentarii:

  1. Natura vine in ajutorul tuturor părăsiților. Acolo unde totul lipsește, ea se dăruie întreagă. Ea inflorește și reînverzește sub toate prăbușirile. Ea are iedera pentru pietre și dragoste pentru oameni...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fie ca lumina sfanta a mesei de Craciun sa va incalzeasca sufletul si sa va umple casa de bucuria Nasterii Domnului. Sarbatorile de iarna sa va aduca toate cele bune, impreuna cu urarile noastre de bine. Un Craciun Fericit!

    RăspundețiȘtergere