Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

joi, 31 martie 2011

Ne-am nascut pentru a invata

Ne-am nascut pentru a trai intr-o lume buna, iar acolo unde nu ...este sa o facem noi! Ne-am nascut pentru a invata la scoala vietii si a aduna intelepciune pentru minte si suflet. Sa cautam permanent sa traim Viata prin clipele intelepciunii!

Patru lucruri pe care sa ti le amintesti:

1. Sa nu faci presupuneri.
Sa nu faci nimic pe baza presupunerilor. Daca ai dubii, lamureste-le. Presupunerile te determina sa inventezi scenarii uneori incredibile care nu fac decat sa-ti invenineze sufletul si care nu au baza reala.

2. Respecta-ti cuvantul.
Ceea ce scoti din gura ta reprezinta ceea ce esti tu. Daca nu respecti ceea ce spui, nu te respecti pe tine insuti, iar daca nu te respecti nici nu te iubesti. A-ti respecta cuvantul inseamna a fi coerent cu ceea ce gandesti si cu ceea ce faci. Astfel esti autentic si asta te face respectabil in fata ta si a celorlalti.

3. Fa intotdeauna totul cat se poate de bine. Daca faci totul cat se poate de bine, nu vei regreta si nu-ti vei reprosa niciodata nimic.

4. Nu lua nimic personal.
Nici cea mai grea ofensa. Nici cea mai rea rusine. Nici cea mai adanca rana.
Pe cat de mult rau va vrea un om sa-ti faca, atat de mult rau isi va face lui. Dar problema este a lui, nu a ta. Daca privim viata cu ochi de copil, s-ar putea sa intelegem mai bine acest joc de a trai si evolua.

Socoteste milostenia nu ca o cheltuiala, ci ca un venit,
Nu ca o pierdere, ci ca un castig,
Caci tu, prin ea, dobandesti mai mult decat ai dat

vineri, 25 martie 2011

Sa fim ECO de Ora Pamantului

Ca in fiecare an, va invitam sa sarbatorim Planeta timp de o ora - Ora Pamantului! Adica sa stingem orice aparat care consuma curent: becuri, computere, electrocasnice, televizoare, monitoare, tot....(vom stinge luminile sambata, 26 martie intre 20.30 si 21.30).
De ce merita sa va implicati?
In primul rand, demonstram ca suntem activi, uniti si ne pasa de mediul inconjurator! Pentru ca indiferent de tara in care locuim, ne alaturam altor mililoane de oameni pentru a face impreuna un gest simbolic
Anul acesta vor participa peste 128 de tari. Asa ca, imaginati-va ce efect va fi daca vom participa cat mai multi!
sursa:Umbrela Verde

Fiecare dintre noi trebuie sa ne schimbam mentalitatea si prin actiunile noastre să contribuim la binele Pamantului. Aceasta înseamna sa iubim și sa respectam lumea în care traim. Incălzirea globală se datorează ,, efectului de sera” produs prin degajarea CO2 și alte gaze din atmosfera. Impreuna cu familia, prietenii ma alatur acestui eveniment, sa stingem orice aparat care consuma curent: becuri, computere, electrocasnice, televizoare, monitoare.. sa demonstram ca ne pasa de MEDIUL INCONJURATOR, reducand emisia de CO2 ,la scaderea poluării mediului.



luni, 14 martie 2011

Bilantul Responsabilitatii sociale 2010 pentru bloguri

1. Care sunt primele 3 companii pe care le apreciezi cel mai mult pentru cum s-au implicat in societate in 2010 si de ce?
1.1.Siveco România, una dintre cele mai mari companii de IT din ţară, este cea mai „verde“ societate prezentă pe piaţa noastră, potrivit Top 10 Green Business Index (GBI), realizat de asociaţia Green Revolution.
1.2.Green Office al companiei Cosmote
1.3.PepsiCo.
2.In ce masura marile companii au raspuns in 2010 asteptarilor tale in privinta implicarii in societate?
Într-o eră în care comunitatea europeană este preocupată din ce în ce mai mult de domeniul protecţiei mediului, de reducerea poluării, un pas foarte important este crearea unor companii verzi, care ţin cont de măsurile ecologice în desfăşurarea activităţilor
Evaluarea companiilor a fost realizată în baza unui chestionar cu 146 de întrebări. Domeniile evaluate au fost: dezvoltarea durabilă, impactul asupra mediului, transportul, utilizarea resurselor în cadrul companiei, starea clădirilor din cadrul companiei, achiziţiile verzi şi de programul intern de reciclare.Siveco România, una dintre cele mai mari companii de IT din ţară, este cea mai „verde“ societate prezentă pe piaţa noastră- încurajează mersul pe bicicletă, colectează selectiv deşeurile şi reduce consumul energetic. Green Office al companiei Cosmote - prin reducerea cantitatii de hartie folosita, utilizarea moderata a energiei si a apei - are ca rezultat diminuarea cheltuielilor operationale ale companiei. La GBI au participat 180 de societăţi cu diverse domenii de activitate.
PepsiCo. a inclus un program de eficientizare si conservare a resurselor, prin reducerea consumului de apa, carburant si electricitate. Acesta demonstreaza ca angajamentul companiei nu este doar la nivel declarativ, ci este concretizat printr-o serie de rezultate cu impact real asupra mediului inconjurator.
3.Ce asteptari ai de la companii in privinta responsabilitatii sociale pentru 2011?
(te poti referi la: cauzele pe care vrei sa le sustina, modul in care ar trebui s-o faca etc.)

Ce lasă de dorit din punctul meu de vedere este înclinaţia companiilor spre a îşi educa şi sprijini partenerii în procesul lor de învăţare.
Sunt multe companii in Romania care doresc sa fie (percepute ca fiind) responsabile prin implicarea in activitati ecologice, dar care nu au nicio strategie in spate. In loc sa se implice in multe lucruri marunte, ele ar trebui sa-si concentreze atentia pe o singura strategie si directie "verde”. Exista multe cauze inca neexploatate. Accentul trebuie pus pe consecventa, nu pe conjunctura de moment.
Cooperarea cu un ONG credibil
Imaginea programului de CSR trebuie sa fie asociata cu cea a unei organizatii credibile si respectate pe plan local.
Trebuie sa se asigure continuitatea unui program de protectia mediului
Implicarea in campanii a voluntarilor, mai ales prin invitarea lor la participarea in proiecte, prin massmedia. Mi-ar placea sa fiu invitata pe Facebook sa particip la unele proiecte, la actiuni de voluntariat.

4.Ce esti dispus sa faci pentru a le stimula pe companii sa fie mai responsabile in 2011?
(in contextul crizei economice, ne intereseaza daca esti dispus sa recompensezi companiile care se implica in rezolvarea unor probleme sau sa le sanctionezi pe cele care nu o fac).

1. Să investească mai mult în educaţie şi în proiecte cu caracter educaţional, pentru că e singurul domeniu transformaţional.
2. Să işi ajute partenerii ONG
3. m-as implica in campaniile cu potential, ,in proiecte de protectia mediului
4. m-as orienta spre zona implicării sociale şi în spaţiul ideilor care pot crea valoare în viaţa comunităţii.

sâmbătă, 12 martie 2011

E PRIMAVARA!!!!!



..iubeste, zambeste, spune tot ce vrei, joaca-te cu un copil, ajuta un batran, alege-ti o stea pe cer, spera sa ti se indeplineasca o dorinta, accepta un compliment, spune-le celor dragi ce mult ii iubesti, imagineaza-ti ca n-ai nici o grija, fa-ti un cadou... respira adanc... E PRIMAVARA!!!!!

vineri, 11 martie 2011

Legenda celor 8 minute

Legenda spune ca o femeie saraca cu un copil in brate, trecand pe langa o pestera a auzit o voce misterioasa care i-a spus:
Intra si ia tot ceea ce iti doresti, dar sa nu uiti ceea ce-i mai important. Aminteste-ti ca dupa ce vei iesi poarta se va inchide pentru totdeauna. Asa ca profita de aceasta oportunitate, dar nu uita ce-i mai important.
Femeia a intrat in pestera si a gasit multe bogatii. Fascinata de aur si bijuterii, a asezat copilul pe o stanca si a inceput sa stranga de zor tot ce putea duce.
Vocea misterioasa i-a vorbit din nou: “ Ai doar 8 minute!”
Cand au trecut cele 8 minute, femeia, incarcata cu aur si pietre pretioase, a fugit afara din pestera si poarta s-a inchis.
Atunci si-a amintit ca a uitat copilul inauntru, iar poarta s-a inchis pentru totdeauna.
Bogatia a durat putin, iar disperarea pentru totdeauna.
La fel se intampla de multe ori si cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trai in aceasta lume si o voce ne aminteste mereu:” Nu uita ce e cel mai important!”
Si cele mai importante sunt valorile spirituale, familia si copiii, viata, educatia, bunul simt, reputatia, dragostea, adevarul si demnitatea de om.
In schimb castigurile, bogatia, placerile materiale ne fascineaza intr-atat incat uitam de ceea ce e mai important.
Asa ne risipim timpul si dam la o parte esentialul: “ Bogatia sufletului.”
Sa nu uitam niciodata ca viata in aceasta lume trece repede si ca moartea vine cand ne asteptam mai putin. Iar cand poarta vietii se inchide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele.
Traim intr-o lume de probleme, nelinistiti, si toate numai pentru ca am uitat ce e cel mai important: “Bogatia sufletului!”

autor necunoscut

miercuri, 9 martie 2011

Sprijin pentru agricultura bio


Produsele bio reprezintă doar 1% din totalul consumului de alimente

Din 2011, fermierii vor primi un sprijin pentru culturile ecologice care va ajunge până la 400 de euro pe hectar. Şi asta, în timp ce, până de curând, România a fost singura ţară europeană care nu primea subvenţii pe hectar pentru culturile bio.

„Grecia dispune de 600 de euro pe hectar, în condiţiile în care seceta din Bărăgan ar impune un minimum de 400 de euro pe hectar pentru culturile de aici”, precizează Marian Cioceanu, preşedintele Bio România.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, din martie, agricultorii vor putea depune cereri pentru subvenţie pentru fiecare hectar de teren cultivat ecologic prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pe măsura pentru plăţi de agro-mediu pentru agricultura ecologică. „Fermierii pot primi între 153 şi 400 de euro pentru fiecare hectar, în funcţie de tipul de cultură. De exemplu, 360 de euro pentru legume, inclusiv ciuperci, şi chiar 400 de euro pentru livezi”, explică Andrei Bălăn, consilier în cadrul Autorităţii pentru Management al PNDR.

1.800 de ferme în conversie

Sprijinul va acoperi 80.000 de hectare, din cele aproape 250.000 de hectare cultivate ecologic în prezent. Momentan, singurul ajutor de la stat este plafonul anual de trei milioane de euro, alocat pentru 1.800 de ferme care sunt în perioada de conversie.


Sursa: Ecomagazin

Secret Garden - Spirits of Nature

luni, 7 martie 2011

Tu, femeie! - 8 martie



Fie ca toate impinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni..si fie ca primavara iubirii sa va inunde sufletul cu bucurie si cu parfumul tuturor florilor sale.Va doresc un 8 Martie cat mai frumos. LA MULTI ANI!!!

De Ziua noastra

8 Martie- Ziua femeii, ziua noastra a celor frumoase, puternice, sensibile, muncitoare, ordonate, pline de farmec si bucurie, dar si de tristete si melancolie.
8 Martie, ziua prietenelor, a sefelor, a surorilor, a ficelor, a vecinelor, a vanzatoarei din colt, a profesoarei, a invatatoarei, a sotiei. Dar cel mai important, ziua mamei. Incepand de la gradinita, continuand cu clasele primare copiii sunt invatati sa faca mici atentii mamei. O foaie pictata, o fotografie, o felicitare. Orice lucrusor care vine din mana copilului este mai de pret decat cel mai scump obiect. Nimic nu se compara cu dragostea pentru copil si a acestuia pentru MAMA. Tuturor femeilor le doresc o primavara frumoasa, plina de caldura sufleteasca, in fiecare zi sa fiti frumoase si apreciate, in fiecare zi sa primiti cadouri, in fiecare zi trebuie sa fie ziua voastra - Ziua Femeii.

sâmbătă, 5 martie 2011

vineri, 4 martie 2011

Enya Love song Lp Solas



Primavara e anotimpul iubirii si a frumusetii... atat a naturii cat si a sufletului...Va doresc sa aveti un weekend in care sa aduceti primavara in sufletul vostru, sa gasiti iubirea care sa va lumineze viata si sufletul.