Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

vineri, 24 februarie 2012

Braşov - Capitala Verde a României Premiul blogosferei pentru capitala verde a Romaniei, editia a 2-a



Oraşul Braşov este desemnat un oraş aproape natural, viu şi curat,foarte frumos, ingrijit, ma duce cu gandul la paduri, curatenie, verdeata. Fiind câştigătorul concursului „Capitala Verde a României” în anul 2010 -titlu pe care îl va deţine pe tot parcursul anului 2011, el a trecut şi în cursa pentru „Capitala Verde a Europei”, editia a 2-a.
În ceea ce priveşte vegetaţia , Braşovul are o vegetaţie relativ bogată, rară din pricina altitudinii ridicate şi a condiţiilor specifice. Pe versanţii însoriţi ai Dealului Cetaţii sau Tâmpei se păstrează specii originale din stepele sau silvostepele care în tertiar ocupau zone mai mari (zambila sălbatică, pătlagina argintie, nemţişorul de stâncă, migdalul pitic, cununita ce calcar, vişinelul, etc. ). Culmile înalte ale Pietrei Craiului adăpostesc numeroase specii specifice carpatice (garofiţa Pietrei Craiului, obsiga bârsană, macul de munte, crucea voinicului, etc.).
Potrivit unor site-uri de specialitate, în ceea ce priveşte defrisările, municipiul Braşov stă foarte bine. În total, judeţul Braşov are în total 167.000 hectare de pădure . Inginerii silvici braşoveni, întrebaţi cu cunoscuta retorică a lui Eminescu „Codrule, codruţule, ce mai faci drăguţule?”, răspund afirmativ, mai ales că în anul 2010, suprafaţa de împădurire a crescut cu 160 de hectare.
Braşovul este oraşul vizitat de foarte multi turisti. Atracţiile principale fiind munţii Piatra Craiului şi diferitele monumente istorice. Dar mare parte din vizitatori vin pentru aerul curat de munte, distracţia de la ski şi pentru a petrece timp în natura, pentru a scăpa de stresul şi căldura oraşelor mari în timpul verii.
Capitala Verde a Romaniei" este un proiect derulat de Umbrela Verde (program al URBB - Tuborg Romania), in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor.
Scopul proiectului este responsabilizarea cetatenilor Romaniei cu privire la respectarea mediului inconjurator.
In cadrul acestui proiect , eu votez Brasovul.
De aceeea Brasovul merita sa fie ,, Capitala Verde a Romaniei ” .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu