Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

luni, 14 martie 2011

Bilantul Responsabilitatii sociale 2010 pentru bloguri

1. Care sunt primele 3 companii pe care le apreciezi cel mai mult pentru cum s-au implicat in societate in 2010 si de ce?
1.1.Siveco România, una dintre cele mai mari companii de IT din ţară, este cea mai „verde“ societate prezentă pe piaţa noastră, potrivit Top 10 Green Business Index (GBI), realizat de asociaţia Green Revolution.
1.2.Green Office al companiei Cosmote
1.3.PepsiCo.
2.In ce masura marile companii au raspuns in 2010 asteptarilor tale in privinta implicarii in societate?
Într-o eră în care comunitatea europeană este preocupată din ce în ce mai mult de domeniul protecţiei mediului, de reducerea poluării, un pas foarte important este crearea unor companii verzi, care ţin cont de măsurile ecologice în desfăşurarea activităţilor
Evaluarea companiilor a fost realizată în baza unui chestionar cu 146 de întrebări. Domeniile evaluate au fost: dezvoltarea durabilă, impactul asupra mediului, transportul, utilizarea resurselor în cadrul companiei, starea clădirilor din cadrul companiei, achiziţiile verzi şi de programul intern de reciclare.Siveco România, una dintre cele mai mari companii de IT din ţară, este cea mai „verde“ societate prezentă pe piaţa noastră- încurajează mersul pe bicicletă, colectează selectiv deşeurile şi reduce consumul energetic. Green Office al companiei Cosmote - prin reducerea cantitatii de hartie folosita, utilizarea moderata a energiei si a apei - are ca rezultat diminuarea cheltuielilor operationale ale companiei. La GBI au participat 180 de societăţi cu diverse domenii de activitate.
PepsiCo. a inclus un program de eficientizare si conservare a resurselor, prin reducerea consumului de apa, carburant si electricitate. Acesta demonstreaza ca angajamentul companiei nu este doar la nivel declarativ, ci este concretizat printr-o serie de rezultate cu impact real asupra mediului inconjurator.
3.Ce asteptari ai de la companii in privinta responsabilitatii sociale pentru 2011?
(te poti referi la: cauzele pe care vrei sa le sustina, modul in care ar trebui s-o faca etc.)

Ce lasă de dorit din punctul meu de vedere este înclinaţia companiilor spre a îşi educa şi sprijini partenerii în procesul lor de învăţare.
Sunt multe companii in Romania care doresc sa fie (percepute ca fiind) responsabile prin implicarea in activitati ecologice, dar care nu au nicio strategie in spate. In loc sa se implice in multe lucruri marunte, ele ar trebui sa-si concentreze atentia pe o singura strategie si directie "verde”. Exista multe cauze inca neexploatate. Accentul trebuie pus pe consecventa, nu pe conjunctura de moment.
Cooperarea cu un ONG credibil
Imaginea programului de CSR trebuie sa fie asociata cu cea a unei organizatii credibile si respectate pe plan local.
Trebuie sa se asigure continuitatea unui program de protectia mediului
Implicarea in campanii a voluntarilor, mai ales prin invitarea lor la participarea in proiecte, prin massmedia. Mi-ar placea sa fiu invitata pe Facebook sa particip la unele proiecte, la actiuni de voluntariat.

4.Ce esti dispus sa faci pentru a le stimula pe companii sa fie mai responsabile in 2011?
(in contextul crizei economice, ne intereseaza daca esti dispus sa recompensezi companiile care se implica in rezolvarea unor probleme sau sa le sanctionezi pe cele care nu o fac).

1. Să investească mai mult în educaţie şi în proiecte cu caracter educaţional, pentru că e singurul domeniu transformaţional.
2. Să işi ajute partenerii ONG
3. m-as implica in campaniile cu potential, ,in proiecte de protectia mediului
4. m-as orienta spre zona implicării sociale şi în spaţiul ideilor care pot crea valoare în viaţa comunităţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu