Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

duminică, 21 noiembrie 2010

Sfaturi de urmat in viata

Fiecare om primeste in viata sfaturi pentru ca atunci cand isi ia destinul in propriile maini sa porneasca cu dreptul. Educatia primita acasa, la scoala, experientele personale, dar si ale altora din anturaj sunt lectii din care avem de invatat. Chiar daca unele lucruri le stim la nivel teoretic, in sensul ca ni s-a spus de mici ce e bine si ce e rau, am fost instruiti cum sa stam la masa, cum sa salutam, sa fim respectuosi etc., asta nu inseamna ca regulile de buna purtare au fost insusite de toti. O parte dintre oameni sunt mai blanzi, mai ascultatori, pe cand altii prea incapatanati si rebeli pentru a lua de buna ce li se spune.
Indiferent de temperament, totusi e bine ca in viata sa tinem cont de niste reguli daca vrem sa ne mearga bine in orice situatie. A-ti asuma repsonsabilitatea popriilor fapte, a-ti recunoaste greselile si a le indrepta sunt fapte esentiale de curaj care aduc admiratia si respectul semenilor. Cu cat vorbim mai frumos, suntem atenti la nevoile celorlalti si ne preocupa starea de bine a tuturor, vom avea parte la randu-ne de o mana intinsa in caz de nevoie.
Totul porneste de fapt de la cei sapte ani de acasa, de la modelele primite in cadrul familiei, de la linistea sau certurile in care am crescut. O atmosfera senina, vorbele de incurajare, cuvintele dragastoase ne ajuta sa ne dezvoltam normal si sa ne insusim un limbaj ales, sa ne inconjuram de oameni buni de la care avem ceva de invatat.
Experienta de viata inseamna atat oamenii cu care intram in contact, cat si locurile pe care le vizitam, felul in care pastram curatenia nu doar acasa, ci si prin straini, felul in care avem grija de pamantul pe care il calcam, dragostea purtata semenilor si necuvantatoarelor, sacrificiile facute pentru a ne atinge telul si pentru a-I ajuta pe cei sarmani, dar si cunostintele impartasite cu ceilalti. Nu trebuie sa fim egoisti si sa interiorizam ceea ce stim, ci atata timp cat traim avem ceva nou de invatat si de impartasit din propriile cunostinte. Astfel lasam ceva in urma noastra si lumea evolueaza, iar noi nu am calatorit degeaba pe acest pamant, scurta noastra aventura a fost de folos cuiva.
Avem nevoie intr-un anume moment din zi sa ne-o dedicam noua insine, sa reflectam asupra lucrurilor pozitive si negative, dar in rest trebuie sa ne dedicam viata familiei, prietenilor, profesiei si telului pentru care traim. Nu trebuie sa renuntam la principii, dar lumea avanseaza iar noi vom avansa o data cu ea ramanand deschisi la noile descoperiri.
Daca invatam sa respectam aceste reguli ne va fi mai bine atat noua cat si acelora care ne inconjoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu