Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

Viata este cel mai frumos dar daruit de divinitate..

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Prima zi a ANULUI 2011



PRIMA ZI DIN NOUL AN, ADAUGĂ ÎNCĂ UN AN ÎN BUCHETUL VIEȚII TALE

1 ianuarie, ziua care marchează începutul unui nou an, al unui nou ciclu de viaţă, dar şi ziua în care este celebrat Sfântul Vasile, este propice urărilor pentru bunăstare materială şi spirituală. Prima zi a anului este considerată un moment propice pentru desfăşurarea practicilor magice. Pe de o parte, 1 ianuarie reprezintă un moment de cumpănă, care, în funcţie de cunoaşterea tradiţiilor mitologice, poate fi interpretată în sensul dorit de fiecare; pe de altă parte, este o zi fastă prin excelenţă - este prima zi a anului, a unui nou interval de timp.
Fiind prima zi din an, consider ca azi e prima zi din restul vietii mele. ,,Inseamna ca nu am nici un atasament fata de trecut, deci am parte de o noua nastere a mea". Scapam de gandurile negative ,scriindu-le pe hartie si aruncandu-le la gunoi sau copiindu-le intr-un fisier si dandu-i simplu DELETE, alegand forma care sa ne ajute. Ai grija ce-ti doresti pentru ca se poate implini. ,,Incearca sa fii un om de valoare si nu neaparat un om de succes." Albert Einstein
Trebuie sa ne descoperim personalitatea. Sa aflam ce ne place si ce nu, ce ni se potriveste si ce nu. Apoi sa ne redescoperim. Cariere in desfasurare care se pot dezvolta frumos dupa ani de zile de perseverenta si ambitie. Avem ocazia sa ne facem prieteni, sa ne alegem apoi prietenii, sa admiram natura,avem datoria morala sa avem grija de ea in acest an, sa citim carti bune, sa scriem, sa ascultam ce muzica ne place. Avem ocazia sa avem o viata obisnuita, cu bune si rele, cu limite pe care le putem depasi constant, usor-usor, ca sa reusim sa ne construim putin cate putin viata care ne place. Vrem sa parem cat mai puternici, sa aratam ca ne maturizam.Si una dintre cele mai mari slabiciuni e ca de multe ori uitam de noi, de ceea ce ni se potriveste, de ceea ce ne dorim, de ceea ce ar trebui cu adevarat sa facem. Ritmul vietii e atat de alert, incat alergam dupa fel si fel de iluzii, dar parca fugim de noi insine. Suntem nefericiti de multe ori pentru ca asa alegem sa fim, nu pentru ca am avea motive reale. ,,Fericirea e sa stii sa iti doresti ceea ce ai deja".
— Sf. Augustin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu